Een contract opstellen: Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Want wat moet je erin zetten? En wat mág je erin zetten? Weet je zeker dat je niets vergeten bent? Ik help je bij het opstellen van een goed en geldig contract.

Wat is een contract?

Een contract is een document waarin jij en de andere partij waarmee je zaken doet, afspraken maken. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan, zoals aansprakelijkheid, welk recht van toepassing is, of hoe je elkaar gaat betalen. Ik help graag om daar duidelijkheid in te scheppen, aangezien het opstellen van een contract belangrijk is voor beide partijen. En dan is het wel zo handig als jullie snappen wat je bedoelt, toch?

Waarom moet ik een contract opstellen?

Als je zaken wilt doen met een ander bedrijf, moet je zorgen dat alles op papier staat. Dit is handig als er later problemen optreden; je hebt afspraken gemaakt en kunt daarop terugvallen. Het is daarom van belang dat jullie beiden hetzelfde doen als wat je van elkaar verwacht. Je wilt immers niet dat het product dat je verkoopt, nooit betaald wordt. Hierbij kan ik ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat wat je wilt bereiken, ook echt op papier staat.

Kan ik één contract gebruiken?

Dat ligt eraan of je steeds hetzelfde product verkoopt. Soms kan je een modelcontract gebruiken, zodat je dit alleen maar hoeft aan te passen naar jouw wensen. Denk hierbij aan de naam van je cliënt en aan het bedrag dat jij wilt ontvangen voor de dienst die je levert. Ook hierover wil ik met je meedenken.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden voor het opstellen van contracten contact met mij op!