Het tekenen van een contract kan grote gevolgen hebben. Het is daarom erg belangrijk dat je weet waar je je handtekening onder zet. Of het nu gaat om een koopovereenkomst, een huurcontract of een contract met je werkgever. Het is altijd fijn als er iemand mee kijkt wat er precies in staat.

De kleine lettertjes in je nadeel

Soms kan een contract heel simpel ogen, maar komen de welbekende ‘kleine lettertjes’ om te hoek kijken: Pagina’s vol met algemene voorwaarden die eigenlijk net zo belangrijk zijn als het contract zelf. Want met het tekenen van het contract of het aangaan van een koopovereenkomst ga je akkoord met deze voorwaarden. Nu zullen de gevolgen bij die broek van 20 euro die je online hebt besteld niet zo heel erg groot zijn. Maar bij duurdere aankopen of overeenkomsten waar je voor langere tijd aan vast zit, is het fijn om te weten waar je op moet letten.

De kleine lettertjes in je voordeel

Omdat veel mensen een contract, overeenkomst of algemene voorwaarden niet goed doorlezen, kunnen bedrijven daar soms misbruik van maken. En dat merk je vaak pas als het mis gaat. Zo kunnen de voorwaarden zaken bevatten waar je jezelf niet van op de hoogte had gesteld. Of beroept het bedrijf zich op voorwaarden die wettelijk gezien helemaal niet mogen. Misschien heb je nog wel recht op iets wat in de voorwaarden helemaal niet ter sprake komt. Kortom, reden genoeg om contracten en voorwaarden goed door te laten lezen. Het liefst vooraf, maar ik help je natuurlijk ook als je al ergens tegenaan gelopen bent.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.